Погоджено: Затверджено:
Начальник Директор ТЗДОЯС №34
Тернопільського районного управління _____________В.М.Дячук
Головного управління
Держпродспоживслужби ______________2024 р.
В Тернопільській області
______________Гавришків І.Є.
______________2024 р.

Примірне
чотиритижневе меню
на весняний
період

ТЗДО ЯС №34

2024 р.

Назва страви Вихід страви
І тиждень
Понеділок
Сніданок

ІІ молодша група

Садові групи
Макарони відварні з і твердим сиром 80 /10 100/15
Кури відварні (п.т.о.) 50 60
Буряк тушкований з яблуками (т/о) 40 50
Чай з лимоном 150 180
Хліб з маслом 30/5 30/5
Фрукти свіжі 60 80
Обід
Суп овочевий /гороховий 180 250
Плов з рису і м’яса (ялов.,свин.)(з подв. терм. обр. ) 160 180
Салат з моркви з олією 40 50
Хліб Компот із суміші сухофруктів 30/ 150 30/180
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Каша вівсяна(геркулесова,пшоняна ) 180 200
Котлета рублена з курятини (подв.терм. обр. ) 40 60
(або філе курки запечене під сиром) (подв.терм. обр. )
Капуста тушкована 40 50
Какао 150 200
Пиріжки з яблуками( родзинками) ( випічка) 60 80
Вівторок
Сніданок
Каша манна(рисова) або плов з родзинками 150 180
Соус фруктовий (із свіжих фруктів) ( терм. обр. ) 30 40
Морква тушкована з чорносливом (т/о) 40 50 Какао 180 200
Хліб з маслом і твердим сиром 30/3/10 30/5/15 Обід
Суп з галушками 180 250
Горохове пюре 80 100
Котлета(товченики) з курячого м’яса (з подв. терм. обр. ) 60 80
(або нагетси курячі(з подв. терм. обр. ) 56 56
Ікра овочева збірна (кабачки,морква, цибуля) т/о 40 50
Хліб Компот із сухофруктів 30/150 30/180
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Каша гречана з маслом 80 100
Тюфтелька рибна(з подв. терм.обр.) 60 80
Салат з огірків( помідорів ) солених з олією 0 50
Ікра з буряка (п.т.о.) 40 0
Сік фруктовий .Фрукти свіжі 120/60 180/80
Середа
Сніданок
Суп молочний геркулесовий (кукурудзяний) 180 200
Яйце варене (накруто) 1шт. 1шт.
Буряк тушкований з яблуками (т/о) 40 50
Чай з лимоном 150 180
Хліб з маслом 30/3 30/5
Обід
Суп селянський з перловою крупою та сметаною 180 250
Картопля тушкована з цибулею та томатом 100 125
Куряче м’ясо тушковане з овочами ( подв. терм. обр. ) 60 80
(або кури відварні) ( подв. терм. обр. ) Буряк тушкований в сметанному соусі (п.т.о.) 40 50 Напій фруктовий /компот із сухофруктів. Хліб 150/30 180/30
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Сирники( подв. терм. обр. ) (з родзинками, курагою) 100 125
або гратен «Зебра» ( подв. терм. обр. )
Соус яблучний ( терм. обр. ) 30 40
Морква тушкована в сметанному соусі (т/о)
Молоко кип”ячене. Фрукти свіжі 150/60 200/80
Четвер
Сніданок
Запіканка сирно-пшоняна
(рисова, вермиш., манна) (п.терм.обр. ) 100 125
Соус фруктовий (із сухофруктів) (терм. обр. ) 30 40
Гарбуз запечений з фруктами 40 50 Какао Хліб з маслом і твердим сиром 150/30/3/10 200/30/5/15
Фрукти свіжі 60 80
Обід
Борщ український 180 250
Голубці з рису і м’яса в 150 180
сметанно-томатному соусі (з подв. терм. обр.) 20 40
( або тефтелі рисово-мясні (ялов,свин.) (з подв. терм. обр.)
Ікра кабачкова (терм.обр. ) 40 50
Компот із свіжих фруктів Хліб . 150/30 180/3
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Картопляне пюре з маслом/пюре із сочевиці 80 125
Риба смажена(запечена) в клярі (з подв. терм.обр.) 60 80
(або шніцель рибний натуральний) (з подв. терм.обр.)
Бурячок тушкований з чорносливом (п.т.о.) 50 50
Сік фруктовий 120 180
П’ятниця
Сніданок
Суп молочний гречаний (рисовий,манний) 180 200
Запіканка овочева 40 50
Компот із сухофруктів Хліб 150/30 200/30
з маслом і твердим сиром 3/10 5/15
Фрукти свіжі 60 80
Обід
Суп-пюре гороховий 180 250 Вареники з вареного м’яса курячого
(сиру, картоплі) з маслом 150 200
Морква тушкована з чорносливом (п.т.о.) 40 50
Хліб Компот із заморожених фруктів 30/150 30/180
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Картопляна(вермишелева)запіканка з м’ясом курячим(п.т.о) 150 180
Салат з яйця(вар.накр.) і зеленого горошку(кукурудзи)з олією 40 50
Компот із свіжих фруктів 180 200
Пиріжки з родзинками (випічка) 60 80
ІІ тиждень
Понеділок
Сніданок
Плов з рису з фруктами 120 150
Соус фруктовий ( терм. обр.) 30 40
(або шарлотка з рису та овочів з капустою білокачанною)
Какао 150 200
Хліб з маслом і твердим сиром 30/3/10 40/5/15

Обід
Капусняк украінський 180 250
Каша пшенична(ячмінна) з маслом 100 120
Бефстроганов (гуляш) (ялов.,свин.) (з подв. терм. обр. ) 60 80
(м.ясо яловичини відварне) (з подв. терм. обр. )
Капуста тушкована 40 50
Хліб Компот із свіжих фруктів 30/150 30/180
Фрукти свіжі 60 80

Вечеря
Каша гречана 100 110
Овочеве рагу , кури відварні ( подв. терм. обр.) 150 /50 180/60
або Чахохбілі з куркою( подв. терм. обр.)
Компот із сухофруктів 150 200 Булка здобна (випічка) 80 120
Фрукти свіжі 60 80
Вівторок
Сніданок
Суп геркулесовий (кукурудзяний) молочний 150 200
(або банош по- гуцульськи з твердим сиром)
Гарбуз запечений з фруктами 40 50
Какао . Хліб з маслом 150/30/3 180/30/5
Фрукти свіжі 60 80
Обід
Борщ український (з пампушками) 180 (50) 250(60)
Каша пшоняна ( кукурудзяна) 80 100 Котлета (товченики)м’ясна(куряча) (з подв. т.о.) 60 80
( або шніцель із свинини (з подв.терм. обр.) Капуста (квашена/свіжа)тушкована 40 50 Компот із свіжих фруктів 150 180
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Буряк тушкований з яблуком (чорносливом)(п.т.о) 30 35
Кнелі з курятини з рисом
в сметанно-томатному соусі( з подв.терм. обр.) 50 70
Запіканка овочева (капуста ,морква, цибуля) (т.о.) 117 117
Компот із сухофруктів 150 180

Середа
Сніданок
Сирна запіканка( з подв.терм. обр.) з родзинками,курагою
або Сирники ( з подв.терм. обр.) 150/30 180/40
Морква тушкована з чорносливом (т/о) 40 50
Кисіль із сухофруктів (яблучний,свіжих фруктів)
Чай з лимоном 150 200 Хліб з маслом і твердим сиром 30/3/10 40/5/15
Обід
Суп гречаний (рисовий) з фрикадельками
з курячого м яса 180 250
Горохове пюре з маслом 100 120
Тюфтелі рибні запечені(з подв. терм. обр. ) 60 80
(або риба тушкована з овочами) (з подв. терм. обр. )
Салат з редиски і зеленої цибулі з олією 40 50 Хліб Фрукти свіжі 30/60 30/80
Компот із свіжих фруктів 150 180
Вечеря
Печеня по-домашньому з м’ясом (ялов.,свин)(з п. т. о.) /
Плов з рису і м яса (п.т.о.) 150 200
Ікра овочева (кабачки,морква, цибуля) (т.о.) 40 50
Сік фруктовий .Сир твердий 120/10 18/15
Четвер
Сніданок
Каша вівсяна 90 100
Омлет запечений (з подв. терм. обр. ) 60 80
(з м’ясом курячим і овочами) (з подв. терм. обр. ) 120 150
Огірок (помідор) солений / салат з буряка з олією -/40 50/50 Чай 150 180
Хліб з маслом і твердим сиром 30/3 /10 30/5/15
Фрукти свіжі 60 80
Обід
Суп гороховий з грінками 180 250
Зрази картопляні з м’ясом курячим(з подв. терм. обр.)або
картопляна запіканка з м’ясом курячим (з подв. терм. обр.)150 200
Салат з моркви з олією 50 60 Кисіль із сухофруктів(яблучний, свіжих фруктів) 150 180
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Різотто з зеленим горошком та твердим сиром 100 120 Тюфтелька куряча з овочами (з подв. терм. обр.) 60 80
(товченики м”ясні (ялов.свин.) (п.т.о.)
Молоко кипячене 100 150 Слойка (з фруктами, сухофруктами, з сиром)(випічка) 60 80
П’ятниця
Сніданок
Суп манний (вермишелевий) молочний 150 200
Морква тушкована в сметанному соусі 40 50
Компот із сухофруктів 150 200
Хліб з маслом і твердим сиром 30/3 /10 30/5/15

Обід
Розсольник 180 250
Каша гречана( рисова) з маслом/пюре із сочевиці 80 100
Котлета(тюфтелі) рибна (з подв.терм. обр.) 60 80
або рулет (хлібець) рибний (з подв.терм. обр.)
Салат з моркви з олією 40 50
Хліб Компот із свіжих фруктів 30/150 30/180
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Макарони відварені з овочами 120 150
Салат з яйця(вар.накр.)і зеленої цибулі з олією 40 50
Горошок зелений відварний 40 50
Сік фруктовий 120 180
Фрукти свіжі 60 80

ІІІ тиждень
Понеділок
Сніданок Ясла Сад
Каша «Янтарна» (з пшона з родзинками) 120 140
або каша «Боярська»(з пшона і яблук)
Морква тушкована в сметані ( з чорносливом)( п.т.о) 50 60
Чай з лимоном 150 180
Хліб з маслом 30/3 30/5
Обід
Суп рисовий з помідорами і сметаною 180 250
Макаронник з м’ясом яловичини (з подв. терм. обр. ) 160 180 Салат з вареної картоплі і солоних огірків з олією 20 (б/о) 50
Хліб Компот із свіжих фруктів 30/ 150 30/180
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Суп молочний вівсяна(пшенична,пшоняна ) 180 200
Соус фруктовий (т.о.) 30 40
Пюре бурякове (т/о) 40 50
Какао 150 200
Пиріжки з яблуками, вишнями, полуницею, сиром)
(випічка) Фрукти свіжі 60 /60 80/80
Вівторок
Сніданок
Суп манний(рисовий, гречаний) молочний 180 200
Соус яблучний (терм.обр. ) 30 40
Кисіль молочний 180 200
Ікра овочева 40 50
Хліб з маслом . Фрукти свіжі 30/3/60 30/5/80
Обід
Суп з галушками (вермишелевий) 180 250
Пюре з бобових ( гороху, сочевиці з цибулею) 80 100
Болоньєзе зі свинини (з подв(п.терм.обр. ) 60 80
або м’ясо відварене в кисло-солодкому соусі(свинина) п.т.о
або шніцель з свинини (п.т.о.)
Горошок зелений відварний 40 50
Хліб Компот із свіжих фруктів 30/150 30/180
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Каша гречана з маслом 80 100
Котлета рибна(з подв. терм.обр.) 60 80
(або фіш боли в томатному соусі(з подв. терм.обр.)
Салат з моркви з олією 40 50
Сік фруктовий 120 180
Середа
Сніданок
Каша геркулесова (кукурудзяний)молочний 80 100
Кури відварні (п.т.о.) 40 50
Яйце варене. Овочі припущені в сметанному соусі 1шт/40 1шт./60
Чай з лимоном 150 180 Хліб з маслом і твердим сиром Фрукти свіжі 30/3/10 /60 30/5/15/80
Обід
Борщ український з квасолею
(борщ весняний з щавлем) 180 250
Картопля відварна з маслом/ горохове пюре 80 100
Куряче м’ясо тушковане з овочами 60 80
(або кури відварні) (з подв. терм. обр. )
Салат з капусти квашеної з олією/салат з моркви з олією – /40 50 /- Компот із свіжих фруктів 150 180
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Сирники (оладі) (з подв. терм. обр.) 100 125
(або зрази з сиру кисломолочного з курагою) (з подв. терм. обр.)
Соус сметанний ( терм. обр.) 30 40
Морква тушкована з чорносливом (т/о). Молоко кип ячене 40/120 50/150 Четвер
Сніданок
Запіканка рисова з свіжими плодами (з подв. терм. обр.) 100 125
або Плов з родзинками, манні биточки(з подв. терм. обр.)
Соус фруктовий (терм. обр.) 30 40
Ікра буряково-морквяне (т/о) 40 50
Какао Хліб з маслом і 180/30/3 200/30/5
твердим сиром Фрукти свіжі 10/60 15/80
Обід
Суп круп яний з м’ясними фрикадельками
(з м “ясом курки) (або рибними) 180 250 Картопляне пюре з маслом 80 125
Риба смажена(запечена) в клярі (з подв. терм.обр.) 60 80
або тюфтелі з курячого м “яса (п.т.о.)
Ікра овочева збірна(морква,цибуля,кабачки)(т.о.) 40 50
Кисіль із сушених фруктів Хліб 150/30 180/30
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Кнелі з курятини з рисом в сметанно-томатному соусі)
(з подв. терм.обр.) або(гречаники з м’ясом (з п. т.о.) 160 180
Ікра з буряка (п.т.о.) 40 50 Сік фруктовий 120 180

П’ятниця
Сніданок
Суп молочний гречаний (рисовий,манний) 180 200
Буряк тушкований з яблуками (т/о) 40 50
Чай Хліб з маслом 50/30 /3 200/30/5 і твердим сиром 10 15
Фрукти свіжі 60 80
Обід
Суп гороховий 180 250 Вареники з вареного м’яса курячого (ялов.,свин,
сиру, картоплі) з маслом 150 200
Салат з моркви з олією 45 45
Хліб Напій фруктовий( з соку ) 30/150 30/180
Вечеря
Каша перлова в’язка 80 100
Курятина в сметані (паличка куряча)(з подв. терм. обр.) 50 60
Яйце варене накруто 1шт. 1шт.
Компот із сухофруктів 180 200
Пиріжки з сиром( родзинками) (випічка) 60 80 Фрукти свіжі 60 80
ІV тиждень
Понеділок
Сніданок
Пудинг манний ( з фруктами) (з подв. терм. обр.) 120 150
або локшинник з фруктами ) (з подв. терм. обр.)
Соус фруктовий ( терм. обр.) 30 40
Морква тушкована з чорносливом 40 50
Чай з лимоном 150 200
Хліб з маслом і твердим сиром 30/10/3 40/5/15
Обід
Суп овочевий (борщ весняний зі щавлем) 180 250
(суп з цвітною капустою)
Каша пшенична(ячмінна,перлова) з маслом 100 120
Куряче м’ясо тушковане з овочами (з подв. терм. обр. ) 60 80
Салат з вареної картоплі та солоних огірків з олією 20 (б/о) 50
Хліб Компот із свіжих яблук 30/150 30/180
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Каша пшоняна 90 100
Бігос з м’ясом курячим (п . т.о.) (овочеве рагу) 150 200
Компот із сухофруктів 150 200
Пиріжки з яблуками ( ватрушка ) 80 120 ( випічка) Фрукти свіжі 60 80

Вівторок
Сніданок
Суп геркулесовий (кукурудзяний) молочний 150 200
Гарбуз припущений (т/о) 40 50
Компот із сухофруктів 150 180
Хліб з маслом 30/3 30/5
Свіжі фрукти 60 80
Обід
Куліш 180 250
Макарони відварні 100 120 Котлета (товченики)м’ясна(куряча) (з подв. т.о) 60 80
або рулет курячий фарширований яйцем (з подв. т.о)
Салат з огірків (помідорів) солених з олією 0 50 Хліб. Компот із свіжих фруктів 30/150 30/180
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Каша кукурудзяна 90 100
Ліниві вареники з маслом 150 200
Соус сметанний (т.о.) 20 25
Ікра з буряка т/о 40 50
Какао 150 200
Середа
Сніданок
Сирна запіканка (з подв. терм. обр.) 150/30 180/40
Кисіль із сухофруктів(яблучний, з свіжих фруктів) 30 40
Ікра буряково-морквяна (т/о) Какао 40/150 50/200 Хліб з маслом 30/3 40/5
Фрукти свіжі 60 80
Обід
Суп гречаний (рисовий, перловий) 180 250
Горохове пюре 100 120
Тюфтелі рибні запечені (з морської риби(з подв. терм. обр. ) 60 80
(або риба тушкована з овочами) (з подв. терм. обр. )
Морква тушкована в сметані (з чорносливом) т/о 40 50 Хліб Напій Фрукти свіжі 20/150/45 40/180/100

Вечеря
Печеня по-домашньому з м’ясом(ял.,свин)
(з подв. терм. обр.) 150 200
Капуста цвітна підсмажена в яйці (з подв. терм. обр. ) 40 50
Сік фруктовий 120 180
Сир твердий 10 15

Четвер
Сніданок
Каша пшенична 100 110
Омлет з твердим сиром (з подв. терм. обр.), 50 80
Кури відварні ( п.т.о.)
Салат з варених овочів з олією (картопля,морква,цибуля,
горошок зелений ,огірок солений) 30(б/ог.) 50
Чай 150 180
Хліб з маслом 30/3 30/5
Фрукти свіжі 60 80
Обід
Суп гороховий ( з сочевиці) з грінками 180 250
Зрази картопляні з м’ясом курячим (з подв. терм. обр.),
або картопляна запіканка з м’ясом курячим(з п. т. о.) 150 200
Капуста квашена тушкована 50 60
Хліб Кисіль із сухофруктів(яблучний,
з свіжих фруктів) 30/150 30/180
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Каша кукурудзяна з твердим сиром 80 /10 100/15
Нагетси(тефтелі) з курячого м” яса 60 80
Салат з зеленого горошку і цибулі з олією 40 50
Компот із свіжих фруктів 150 200
Шарлотка яблучна 60 80
П’ятниця
Сніданок
Суп манний(вермишелевий) молочний 150 200
Пудинг з цвітної капусти 40 50
Чай Хліб з маслом і твердим сиром 150/30/3/10 200/30/5/15
Свіжі фрукти 60 80
Обід
Розсольник 180 250
Каша гречана( рисова) з маслом/горохове пюре 80 100 Риба смажена(або котлета рибна) (з подв. терм. обр.) 60 80
Мафіни з овочами з твердим сиром 40 50
Хліб Напій фруктовий 30/150 30/180
Фрукти свіжі 60 80
Вечеря
Картопля відварна /каша ячмінна 120 150
Ковбаски (або тюфтелі) з м” яса ялов., свин
запечені ( з подв. терм. обр.) 60 80
Салат з яйця(вар.накр.)і зеленої цибулі з олією 40 50
Пюре бурякове_т/о) 40 50
Сік фруктовий 120 180